3D Printed Fixtures

Reducing fixturing cost in the wind energy sector by additive manufacturing

Projektet har til formål at udvikle en metode til at 3D printe fikseringsudstyr til vindmøllekomponenter. Det er tiltænkt, at udstyret skal kunne 3D printed direkte udfra en virtuel CAD tegning af udstyret.

I dag produceres fikseringsudstyr specifikt til de forskellige vindmøllekomponenter, og hvor gang designet af en komponent ændres eller justeres, kræver det at nyt fikseringsudstyr bliver produceret. Dette medfører en stor mængde downtime i produktionen af vindmøllekomponenter og fordyrer vindmøllerne. Desuden er det dyrt at fremstille fikseringsudstyret, da der kun skal produceres relativt få elementer.

Ved at kunne 3D printe fikseringsudstyret direkte fra en virtuel CAD tegning forventer partnerne i projektet, at downtime kan nedbringes fra 2-3 uger ned til 24 timer og at omkostningerne til fikseringsudstyr kan nedbringes med op til 80%.

Projektet vil resultere i, at de deltagende underleverandører er begyndt at integrere 3D print metoder i deres produktion af fixturer til større komponenter.


UDFORDRING

At udvikle en metode til at 3D printe fikseringsudstyr til vindmøllekomponenter og derved nedbringe downtime fra 2-3 uger til 24 timer og omkostningerne til fikseringsudstyr med op til 80%.

PROBLEMLØSERE

Nexttech, DAMRC, Cadsys, Sjølund & Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning

 

Kontaktperson

Simone La Fontaine
Project Manager
+45 21 47 02 82

Finansieret af