Værdifuldt tre-parts samarbejde

Værdifuldt tre-parts samarbejde
13. september 2019

FRECON har gennem flere år været ekstern beregningsspecialist hos Danhydra. På alle opgaver arbejdes tæt sammen i et trekløver mellem Danhydra, deres kunder og FRECON.

FRECONs mangeårige erfaring med konstruktion og beregning til vindmøller er baggrunden for samarbejdet med Danhydra A/S, som leverer værktøj og løsninger til vindindustrien globalt. Virksomhedens løsninger anvendes ved installation og servicering af vindmøller.

Tæt dialog
”Vores spændende og tætte samarbejde med Danhydra startede for knap to år siden,” fortæller salgsdirektør Claus Mølgaard Jensen fra FRECON. ”I samarbejdet med Danhydra arbejder vi oftest med strukturelle lastberegninger og vores del af opgaven foregår oftest hjemme på kontoret men altid i tæt dialog med kunden. Det giver gode muligheder for løbende at sparre med vores interne (senior) ressourcer, hvilket kan tilføre nye aspekter til et projekt.

Kompetente ressourcer
Danhydra har således ved flere lejligheder anvendt ressourcer fra FRECON, når deres egne ressourcer har været begrænsede. ”Vi oplever hver gang, at medarbejderne fra FRECON kommer med kompetencer på højt niveau, som kan indgå direkte i vores egne projektteams,” fortæller CDO Peter Kristoffersen fra Danhydra. ”De deltager også direkte i projektmøder og reviews med slutkunden, og vi får dermed et værdifuldt tre-parts samarbejde.”

Verificering af pitchlås
Den første opgave FRECON løste i samarbejde med Danhydra var en videreudvikling og verificering af en pitchlås til en førende vind OEM, som anvendes ved forskellige reparationsopgaver i møllens nav, så vingerne kan låses fast og ikke begynder at pitche under reparationen.

FRECON arbejdede her med udgangspunkt i et design udviklet af Danhydra, som skulle verificeres strukturelt. Der var behov for flere iterationer inden konstruktionen var stærk nok til at kunne modstå den store belastning, der eksempelvis opstår under kraftige vindstød og som sætter låsens design og fastgørelsen til navet under pres.

Pitchlåsen er i dag sat i produktion og drift hos en af de førende vind OEM’s.

Behov for alternativ tænkning
Installation af møllevinger var i fokus i et andet projekt, som er gennemført i tæt samarbejde mellem Danhydras slutkundes og  FRECONs ingeniører. Her skulle gennemføres beregninger på et værktøj, som under vingeinstallation bliver udsat for meget kraftige belastninger. På dette projekt var et udvalg af beregninger på tandhjul i fokus, da det var behov for at tænkte alternativt for at få dem til at kunne klare belastningen og samtidig anvendes efter hensigten.

Dette værktøj er i dag også i produktion og drift hos Danhydras slutkunde.

Hurtig og fleksibel support i høj kvalitet
Peter Kristoffersen er yderst tilfreds med samarbejde med FRECON og roser leverancerne for at være i høj kvalitet, præcise, selvforklarende og præsentable. ” De er også altid hurtige til at supportere os i pressede situationer og meget fleksible. Det har en stor værdi, når vi arbejder med kunder i flere tidszoner og styrker vores samarbejde med kunderne.”

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04