Total vælger NorSea til basekontrakt

"Vi tager kontrakten som et udtryk for tillid til os og vores koncept”, siger Jesper Høj-Hansen, CEO i NorSea, som netop har sikret firmaets største kontrakt nogensinde som baseoperatør for Total.
15. juni 2020

Total vælger NorSea til basekontrakt

MILLIARDKONTRAKT: NorSea har vundet den vigtige basekontrakt i Esbjerg og skal servicere Total de næste 10 år.

Det bliver NorSea, som de næste 10 år skal være offshore baseleverandør for Totals olie- og gasaktiviteter i den danske del af Nordsøen.

Dermed forlænger og udbygger Total og NorSea et gensidigt udviklende, sikkert og effektivt samarbejde, som går helt tilbage til 1974.

”Lange kontrakter er forudsætningen for at etablere et gensidigt partnerskab, som giver den værdi og effektivitet, vi ønsker”, siger Rasmus Rozentals, Head of Logistics & Support to Operations, Total E&P Danmark:

”Med NorSea har vi valgt en veletableret, solid aktør, som samtidig er innovativ og fremsynet. Vi ønsker en omstillingsparat partner, så vi kan være sikre på, at det også er det rette match i fremtiden”, siger han.

Et udbygget partnerskab

Kontrakten har en samlet værdi af 1 milliard kroner i løbet af de næste 10 år og er dermed den største kontrakt i NorSea Denmarks historie. NorSea CEO Jesper Høj-Hansen er glad for at have sikret NorSeas base i Esbjerg fast arbejde i mange år frem:

”Vi ser meget frem til at fortsætte og udbygge et stærkt partnerskab. Vi går ydmygt og dedikeret til opgaven”, siger Jesper Høj-Hansen.

Han tilskriver NorSeas sikkerhedskultur samt implementering af lean og digitalisering som afgørende faktorer i at sikre kontrakten:

”Vores one-stop-shop koncept har bidraget til at optimere værdikæden på tværs af industrien i en mere effektiv, simpel og sikker retning. Det vil vi fortsat udbygge, når vi nu får ansvar for en større del af Totals baseoperation”, siger Jesper Høj-Hansen.

Med den nye aftale føjes yderligere dimensioner og opgaver til samarbejdet. I dag leverer NorSea basefunktioner som eksempelvis stevedoring, transport og logistik, tolddeklarering, godshåndtering og forsyning. Med den nye aftale vil NorSea også få til opgave at understøtte Total med yderligere lagerfaciliteter, affaldshåndtering og digitale løsninger.

Tillid til leverandør

Den nye kontrakt koncentrerer dermed flere opgaver ved samme leverandør:

”Vores kerneforretning er at  finde og producere olie og gas i den danske Nordsø. Vi samarbejder med  leverandører, vi kan have tillid til, og som kan understøtte os i den mission med deres specifikke ekspertise”, siger Rasmus Rozentals.

Den tillid er opbygget gennem mange årtiers samarbejde, hvor Maersk Oil og Danbor, som begge var en del af A.P. Møller-Mærsk, samarbejdede på Esbjerg Havn.

I dag er virksomhedsfællesskabet væk, men tilliden er intakt:

”Det er vigtigt for os at have en leverandør, som formår at løfte en større del af værdikæden, så vi kan simplificere vores operation”, siger Totals mand på basen, Head of Supply Base and Lifting Gert Møller Nielsen:

”NorSea har vist, at man er i stand til at håndtere flere af vores opgaver, også specialopgaver, sikkert og effektivt”, siger han.

 

”Valget af fremtidig partner inden for basedrift gør det muligt, at vi kan iværksætte en række forbedringsprojekter. Jeg er sikker på, at de største forandringer endnu ligger foran os.

Rasmus Rozentals, Head of Logistics & Support to Operations, Total E&P Danmark

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04