Titan Wind Energy opkøber produktionsfaciliteter i Cuxhaven og begiver sig ind på markedet for offshore fundamenter

Titan Wind Energy opkøber produktionsfaciliteter i Cuxhaven og begiver sig ind på markedet for offshore fundamenter
28. august 2019

Titan Wind Energy (Suzhou) Co., Ltd. har i dag officielt opkøbt Ambau GmbH’s produktionsfaciliteten i Cuxhaven, Tyskland. Opkøbet er et vigtigt strategisk skridt for Titan Wind Energy, som herved udvider sin markedsposition med et nyt forretningsområde for produktion af offshore vindmølle fundamenter, og derved udvider sin globale produktionskapacitet.

Titan Wind Energy er en global leverandør af tårne til onshore vindmøller med sit europæiske hovedkontor i Varde, under navnet Titan Wind Energy (Europe) A/S. Overtagelsen af produktionsfaciliteten vil ske gennem det nyetablerede selskab; Titan Wind Energy (Tyskland) GmbH og vil være et 100% ejet datterselskab til Titan Wind Energy (Europe) A/S.

Med anskaffelsen af Ambau’s offshore produktionsfaciliteter i Cuxhaven, begiver Titan Wind Energy sig nu ind på markedet for fundamenter til offshore vindmøller.

President for Titan Wind Energy (Europe) A/S Michael Buus Nielsen siger, ”Ambau har spillet en vigtig rolle med at levere fundamenter til offshore vindmøller i Nordsøen, og har en ideel placering til den fremtidige efterspørgsel indenfor offshore vind”. Endvidere tilføjer han ”Med erfaringerne fra offshore produktionen i Cuxhaven og de mange års erfaring fra tårnproduktion i Danmark, vil vi være i stand til at udnytte synergier og knowhow til at skabe et stærkt set-up for fremtiden.”

Ambau i Cuxhaven har hovedsageligt leveret offshore-produkter til de vigtigste aktører på offshore markedet, og Titan vil fortsat sikre det fremtidige samarbejde med nøglekunderne, i de kommende års efterspørgsel på det ekspanderende offshore-marked.
Titan leverer kvalitetsprodukter til det globale marked for vindenergi og vil benytte denne overtagelse, som en mulighed til at ekspandere indenfor offshore vind på det europæiske marked, og for at forbedre sin konkurrenceevne i branchen. Samtidig vil overtagelsen udvide virksomhedens forretningsområde til også at omfatte offshore fundamenter og relaterede produkter i Europa.

Den officielle overtagelse finder sted i oktober, hvor Ambau i Cuxhaven afslutter sine sidste kundeforpligtelser. Titan Wind Energy (Europe) A/S vil dog øjeblikkeligt igangsætte processen med at opbygge sin nye offshore forretning i Cuxhaven og derved fortsætte sin målrettede indsats som pålidelig forretningspartner, der er dedikeret til at levere kvalitet og værdi indenfor vedvarende energi og klimaet.

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04