Tilbageblik på 2019: Julehilsen fra Energy Innovation Cluster

Glenda Napier, CEO, Energy Innovation Cluster
20. december 2019

Af Glenda Napier, CEO, Energy Innovation Cluster 

Juleenergien er ved at sænke sig over os, og det er på tide at sende en julehilsen til alle jer fra alle os i Energy Innovation Cluster. Først og fremmest: En stor tak for et spændende, innovativt og energirigt 2019!

I begyndelsen af året gik vi i luften med nyt navn og et udvidet scope for den innovation, der er kernen i Energy Innovation Cluster. Den nye identitet er blevet foldet ud og har fået indhold i tæt samarbejde med jer. Sammen er vi lykkedes ret godt. Det samlede energisystem fylder meget mere i vores innovationsaktiviteter, og vi har føjet spændende projekter om forskellige lagringsteknologier og Power-to-X ind i vores samlede portefølje sammen med energiproduktion på land og vand.

Nyhed: Mere værdi af vind gennem Power-to-X

Teknologiske megatrends, innovationskaffe, fundraising til nye projekter og projektledelse af konkrete innovationssamarbejder er nogle af de aktiviteter, som vores medlemmer er mest glade for hos os. Vores nyeste medlemsundersøgelse viser entydigt, at det skal vi have meget mere af i 2020.

Energy Innovation Cluster i 2019:
•    4 kontorer i Danmark. Vi er nu i Aalborg, Silkeborg, Esbjerg og København
•    35 events om innovation indenfor energi, energiproduktion og energiteknologier
•    65 nye medlemmer i Energy Innovation Cluster – varmt velkommen til alle! 
•    100+ virksomheder og videninstitutioner involveret i vores innovationsprojekter
•    1.500 virksomheder og organisationer har deltaget aktivt i vores events

Forventninger til 2020
Og hvad kan vi så forvente os af 2020? En ny klimalov, som lovfæster 70 procent-målsætningen, og en fremtid, som entydigt defineres som mere elektrisk. Tiden er inde til at øge innovationskraften, hvis vi skal nå det hele. Innovation og nye teknologier skal hjælpe os på vej. Det og meget mere vil være en del af vores Årsmøde d. 6. maj 2020 hos IDA Conference i København. 

I 2020 udruller vi flere spændende events, blandt andet vores fire innovationskure i februar på vores fire lokationer, hvor du kan møde os og andre mulige samarbejdspartnere fra industrien og blive inspireret til nytænkning. 

Events: Innovationskure i 2020

I Energy Innovation Cluster vil vi gøre vores ypperste til, at endnu flere innovationsprojekter bliver realiseret og tilgængelige for vores medlemmer. Om det er gennem energi-øer, øget sektorkobling, Power-to-X eller smart digitalisering, så står vi klar til at hjælpe dig og dine kolleger på vej.

Aktive innovationsprojekter fra Energy Innovation Cluster 

Tak til alle jer, der har været med i 2019. Det er en fornøjelse og et privilegium at have så engagerede medlemmer og samarbejdspartnere, og vi vil gøre alt for at gøre os fortjent til jeres fortsatte engagement i 2020.

Glædelig jul og godt nytår.

Kontaktperson

Glenda Napier
CEO
+45 42 14 91 74