Stor interesse for Energy Innovation Clusters kickoff events

Stor interesse for fælles innovation
28. marts 2019

Interessen for udvikling af nye, teknologiske løsninger gennem innovative samarbejder er stor – cirka 100 personer fra 80 virksomheder meldte sig til Energy Innovation Clusters fire kickoffmøder.

Det var særdeles positivt at være på roadshow med Energy Innovation Cluster for at fortælle nye medlemmer om gevinsterne ved at samarbejde om innovation.

På de fire kickoffmøder i Aalborg, Silkeborg, Esbjerg og København var der både opbakning og interesse – tak for det.

Vi nød opbakning i form af stort engagement fra medlemmer, som fortalte potentielle nye medlemmer om fordelene ved at engagere sig i Danmarks nationale innovationsnetværk og klyngeorganisation for energiproduktion – og vi nød interesse fra potentielle medlemmer, som kom og hørte om Energy Innovation Cluster og fik hilst på netværkets medlemmer og medarbejdere.

Vi udvikler værdien

Samlet set har 100 personer fra 80 virksomheder tilmeldt sig arrangementerne, og flere har allerede meldt sig ind.

Det er af stor værdi for den danske energiproduktion, at vi står sammen om innovationen. Den pointe understregede nogle af vores medlemmer på de fire regionale kickoffs.

Eksempelvis fremhævede Ørsteds Head of R&D Christina Aabo på kickoff i København, at Ørsted er engageret i Energy Innovation Cluster for at sikre sig indflydelse på krav til kommende løsninger, så man derigennem kunne udvikle sammen og være først på markedet med nye produkter:

”Vi ønsker at være aktive i at forbedre nogle løsninger og processer i offshore vind og i at udvikle værdien og nytten af offshore vind”, sagde hun.

Morgendagens udfordringer

Også på de andre kickoffs var der fokus på at udvikle sig sammen. Ole Hansen, Asset Manager i Total Danmark og næstformand i Energy Innovation Cluster, talte i Esbjerg om fordelene ved en forenet innovationskraft:

”Innovation har ingen grænser, og derfor giver en fælles innovationsplatform for vindenergi, olie/gas, energilagring og integrationen af el i energisystemet rigtig god mening”, sagde Ole Hansen, og på samme møde talte Lars Christensen, Senior Vice President i Semco Maritime om vigtigheden af ny inspiration og ny innovation:

”Afsættet er konkret innovation i et konkret scope – vi arbejder med innovation, der tager afsæt i industriens udfordringer”.

I Aalborg understregede Peter Rindebæk, COO i Bladt Industries, den pointe:

”Innovationssamarbejde gør hele værdikæden klogere”, sagde han.

Se hvad deltagerne fik med hjem fra Energy Innovation Clusters kickoff event i Silkeborg

På kickoff i Silkeborg fremhævede Torben Hvid Larsen, Senior Vice President i MHI Vestas Offshore Wind og næstformand i Energy Innovation Cluster, ”standardisering og fælles fodslag om innovation” som vigtige grunde til at samarbejde. Pernille Jensen, New Business Manager i BIIR – Lean Engineering, deltog også i Silkeborg. Ifølge hende gør det en forskel, at Energy Innovation Cluster er fysisk til stede i hele Danmark.

”Vi vil altid gerne møde nye og kendte ansigter, som vi kan føje til vores netværk af samarbejdspartnere. Jeg talte fx med en midtjysk virksomhed, som ikke er medlem af Energy Innovation Cluster endnu, men som vi godt kunne forestille os at samarbejde med fremover. Derfor anbefalede jeg dem at melde sig ind, så vi har en fælles platform at samarbejde ud fra”, slutter hun.

Læs mere om de fordele, som medlemmer af Energy Innovation Cluster får gennem et medlemskab.

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04