Sommerhilsen

Sommerhilsen
4. juli 2019

Vi i Energy Innovation Cluster ønsker alle vores medlemmer og øvrigt netværk en rigtig god sommer!

Det har været et godt og travlt første halvår med Energy Innovation Cluster og ikke mindst vores nye faglige scope som innovationsnetværk og klyngeorganisation for vindenergi, olie- og gasindvinding, energilagring og øget integration af vind i energisystemet. Vi dækker nu hele værdikæden af energiproduktionen inkl. transmission, lagring og distribution. Et nyt scope, som er formuleret af industrien for at styrke samarbejdet om innovation og udviklingen af nye energiteknologier på tværs af hele den danske energisektor.

Fremtidens nye løsninger
”Fælles om fremtidens energisystem” var kernebudskabet på vores årsmøde i maj 2019, og det mantra går igen i vores innovationsaktiviteter. For at fastholde Danmarks styrkeposition indenfor energi skal vi samarbejde om fremtidens energisystem. Nye teknologiske løsninger skal se morgendagens lys på land og vand. Danmark er førende på mange områder indenfor energi, og derfor skal Danmark også være laboratoriet for fremtidens nye løsninger.   

Tak for jeres store opbakning til Energy Innovation Cluster som industriens innovationsplatform. Vi har fået over 40 nye medlemmer siden årsskiftet – vi har aldrig haft flere medlemmer i vores innovationsnetværk. Vores portefølje af innovationsprojekter vokser og har fået tilgang af projekter indenfor de nye faglige områder, som industrien gav os i dåbsgave. Vi er heldigvis kommet godt fra land med masser af ny innovation på de nye områder, takket være vores medlemmer. 

Samarbejdet er kernen
Små og mellemstore virksomheder er kernen i vores klynge og vores innovationsaktiviteter. Uden små og mellemstore virksomheders deltagelse i vores projekter, til vores events og som medlemmer kan vi ikke udvikle nye teknologiske løsninger indenfor energi. Det er ofte i samspillet mellem små og mellemstore virksomheder og universiteter, nye løsninger findes. Det skal vi have meget mere af fremover. 

Masser at glæde sig til
I 2019 har vi styrket vores lokale tilstedeværelse og har nu innovationskontorer i Silkeborg, København, Esbjerg og Aalborg. Formålet er at sikre, at I som medlemmer kan få glæde af faste, regionale innovationsevents, som vi vil organisere årligt og tæt på dig. Vi ved, at et stærkt, lokalt netværk er af afgørende betydning for et godt samarbejde i klyngen.

I efteråret præsenterer vi en række workshops, hvor underleverandører og små og mellemstore virksomheder kan komme i tæt dialog med industriens større virksomheder om morgendagens nye teknologiske løsninger. Udlandet kalder også på os, og vi vil sammen med underleverandørkæden og store virksomheder bl.a. organisere aktiviteter i Taiwan. Der er masser at glæde sig til!

Jeg vil ønske jer en god sommerferie – husk at du kan holde øje med vores nyhedsbrev, hjemmeside og Yearbook. Tak for engagementet i første halvår af 2019 – på gensyn til meget mere af det hele i august.

God sommer!
Glenda Napier, CEO, Energy Innovation Cluster

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04