Ordre på Well Head Paneler til Tyra Future giver travlhed hos HYTOR

Ordre på Well Head Paneler til Tyra Future giver travlhed hos HYTOR
23. oktober 2018

Ordren til Tyra Future projektet er den næststørste ordre i historien for HYTOR og vil komme til at betyde udvidelse af medarbejderstaben.

Ordren falder på et tidspunkt, hvor HYTOR i en længere periode har mærket det pressede olie- og gasmarked i Danmark. HR-chef Henrik Larsen udtaler: ”Vi har længe ønsket os et højere aktivitetsniveau. Den afmatning, der har været på olie- og gasmarkedet, har vi selvfølgelig også kunne mærke, så vi ser frem til et højere aktivitetsniveau igen”. Ordren vil, sammen med flere aktiviteter i Qatar og lancering af et nyt værktøjskoncept, øge aktivitetsniveauet i hele huset, og vil også betyde ansættelse af mere personale. ”Overordnet set har vi ressourcerne til opgaven, men med denne ordre i kombination med den øget aktivitet på andre forretningsområder, og vores mission om at bibeholder vores fleksibilitet som leverandør, så ønsker vi at mande op”, udtaler HR chef Henrik Larsen. Han bakkes op af divisionschef Johnny Rosenvinge-Grønne, som fortæller: ”Vi har et utroligt stærkt team i dag, som er godt rustet til opgaver som disse” og fortsætter ”men som afdeling spiller vi også en stor rolle i engineering og projektarbejdet for vores aktiviteter i Qatar, som også er i en yderst positiv udvikling, så ud fra et fremtidsperspektiv ønsker vi at udvide medarbejderstaben i Engineering også”.

Med ordren på komplette Well Head-paneler til Tyra Future-projektet giver det ikke alene øget aktivitet hos HYTOR, men det vil også betyde øget aktivitet hos underleverandører. ”Vi har dygtige samarbejdspartnere, som selvfølgelig også vil blive en del af dette projekt”, udtaler logistikchef Dorte M. Jensen og tilføjer, ”vi outsourcer de opgaver, som giver mening at lægge hos dygtige samarbejdspartnere, eksempelvis stålarbejdet”.

Ordren til Tyra Future på komplette Well Head-paneler omfatter både Well Head-styring, Hydraulic Power Units og akkumulatorer og er et yderst dokumentationstungt projekt, som stiller store krav til sprobarhed for både HYTOR og underleverandører.

”Vi er stolte af at kunne bringe den her ordre i hus”, udtaler direktør Niels G. Langerhuus og fortsætter, ”at en virksomhed med vores størrelse, i konkurrence med store internationale konkurrenter, har formået at bringe denne ordre i hus, og sikre, at en ordre som denne til Tyra Future er lokal forankret, det bringer naturligvis et smil frem”. HYTOR har, i perioden med den lave aktivitet på det danske olie- og gasmarked, brugt tiden på at ruste virksomheden til et stadigt større konkurrencepræget marked og internationalisering, omfattende både optimering af processer samt implementering af nye digitale systemer. ”Vi er i proces som virksomhed, forstået på den måde,

at vi er bevidste om den hurtigt stigende digitalisering, der foregår, og det ønsker vi selvfølgelig som virksomhed også at være en del af” og fortsætter ”samtidig, så er det bestemt heller ikke uvæsentligt for vores eksportprojekter at vinde en ordre til en international platformsbygger, og oven i købet i konkurrence med store internationale virksomheder” og slår slutvis fast: ”Det er en reference, vi er utrolig stolte af”.

Ordren på komplet brøndstyring til Tyra Future omfatter 5 HPU (Hydraulic Power Units) anlæg, 4 akkumulatorenheder og 4 Well Head-paneler. Ordren skal leveres i to omgange med en måneds mellemrum i første halvdel af 2019. Levering omfatter også on-site installation af Well Head-panelerne på Batam, Indonesien, hvor platformene til Tyra Future-projektet bygges.

Total er operatør på oliefeltet Tyra i Nordsøen og har igangsat en genopbygning af netop dette felt. Et projekt, der er blevet navngivet Tyra Future. Genopbygningen af Tyra feltet forventer at løbe fra 2019 til 2022.

HYTOR har i flere årtier leveret løsninger og komponenter til den danske olie- og gasindustri, herunder også Mærsk Olie & Gas, som senest er opkøbt af franske Total.

www.hytor.com

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04