Nyt Blade Mover System

28. januar 2020

SH Group har for en global vindmølleproducent udviklet og produceret et nyt transportsystem til håndtering af vinger.

Systemet er en todelt transportenhed bestående af en Root-end del og en Tip-end del. Systemet er baseret på en kendt og afprøvet fleksibel platform fra Scheuerle. Root-end delen er en kombi-trailer, der med sine hydrauliske egenskaber let kan positionere systemets gafler og derefter løfte og, med hjælp fra et køretøj, trække vingen ved roden til bestemmelsesstedet.

Tip-end delen er en særdeles manøvredygtig og selvkørende fjernbetjent transportenhed, der stabiliserer vingen under transport. Med sit unikke design og robuste konstruktion løfter transportenheden i det viste eksempel 28T. Transportenheden kan tilpasses i konstruktionen til fremtidens vinger og transportkrav.

Styring

Transportenheden kobles nemt til vingens transportudstyr ved hjælp af det hydrauliske ophæng, der kan vippe, løfte og rotere efter behov. Det giver en præcis og hurtig arbejdsgang. Med tre køreprofiler og styring på alle hjul (All-wheel steering) er transportenheden særdeles manøvredygtig, når vinger skal fragtes rundt og placeres på opbevaringspladsen. Med den hydrauliske akselkompensation kan transportenheden køre på meget ujævnt og hullet underlag uden at vride vingen.

Hele operationen tager ikke mere end fem minutter (kundekrav) og overholder alle sikkerhedskrav til transport og håndtering. Det todelte system er som tidligere nævnt afprøvet og finjusteret og har af samme grund et minimum af vedligeholdelse og funktionsfejl.

En ekstra egenskab er systemets mulighed for at placere den langsomtkørende Tip-end del ovenpå Root-end delen. Herved øges transporttiden betragteligt, når vingen er afleveret på sit bestemmelsessted, ofte flere kilometer fra opbevaringspladsen.

Kontakt og mere information

For yderligere information omkring transportsystemet og hvordan det kan tilpasses til den enkelte kundes krav, kontakt venligst Jimmy Gehring på telefon 2061 7811.

www.shgroup.dk kan du se et par film af systemet og dets egenskaber.

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04