Ny innovativ selvhejsende kran fra Liftra

Ny innovativ selvhejsende kran fra liftra
28. marts 2019

Liftra i Aalborg har meldt sig klar med deres nyeste skud på stammen for ’selvhejsende’ kraner, LT1200 Liftra Self-Hoisting Crane.

Den nye løsning bygger på samme koncept som sin forgænger, LT1000, men har en markant højere løftekapacitet. Målet er at erobre markedet for udskiftning af hovedkomponenter, for LT1200 klarer alle typer komponenter, inkl. gearkasser, generatorer, transformere, vinger og selv rotorer på op til 78 tons. De første to enheder er allerede i produktion med planlagt levering hos to store spillere i Nordamerika senere i år.

”Vi har været i tæt dialog med førende OEM’er og mølleejere, som er med til at sikre at vores LT1200 imødekommer reelle udfordringer og behov på markedet,” udtaler Per Fenger, CEO og medstifter af Liftra. ”I takt med at den næste generation af vindmøller vil begynde at opleve komponentsvigt, er denne teknologi et logisk skridt på vejen mod mere fleksible løsninger til vedligehold, som kan bidrage til at minimere driftsomkostningerne i vindmølleindustrien”.

Liftra har oplevet stor global succes med deres innovative ”kranløse” teknologi, som har været med til at sætte nye standarder for specialfremstillet løfteudstyr. I 2013 stod den første selvhejsende kran klar, LT1000, som først gjorde det muligt at skifte hovedkomponenter op til 24 tons uden brug af store konventionelle kraner. Til dato har den første generation skiftet over 400 gearkasser på verdensplan.

Ligesom forgængeren transporteres den nye LT1200 i en enkelt container. Løsningen installeres oppe i selve nacellen, hvorfra de relevante komponenter løftes ned. Dette giver mindre forarbejde omkring møllen og begrænser skade af den omkringlæggende grund, hvilket bl.a. er et problem i USA. Herudover kan den anvendes i højere vindhastigheder sammenlignet med konventionelle kraner.

OM LIFTRA

Med start i 2003 er Liftra en veletableret ingeniør- og produktionsvirksomhed med base i Aalborg, der specialiserer sig i udvikling af skræddersyet løfteudstyr til installation og vedligehold af vindmøller på det globale vindenergimarked. Liftra beskæftiger sig primært med at udvikle produkter der kan bidrage til at gøre vindenergi mere rentabel for mølleejere og -producenter på tværs af branchen.

ÅBENT HUS HOS LIFTRA

Lige så snart den nye LT1200 selvhejsende kran er klar til fremvisning på adressen i Aalborg, inviterer Liftra interesserede indenfor til åbent hus. Den endelige dato fastlægges i løbet af foråret, men arrangementet forventes at løbe af stablen først på sommeren. Hvis du er interesseret i at se kranen på nærmeste hold, så hold øje med Liftra på LinkedIn, hvor datoen vil blive annonceret.

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04