Nordamerikansk havvind giver danske muligheder for innovationssamarbejder

Nordamerikansk havvind giver danske muligheder for innovationssamarbejder
30. august 2019

Energy Innovation Cluster sikrer samarbejdsaftaler med relevante klynger og partnere på den amerikanske østkyst.

Den nordamerikanske offshore vind-sektor har solid medvind i øjeblikket, hvor projekter i New York, Rhode Island, New Jersey, Massachusetts, Connecticut og andre delstater trækker vindindustriens største globale aktører til.

Det er ambitionen, at man i løbet af de kommende ti år skal udvikle en offshore vind-sektor med en GW-produktion, som nærmer sig det aktuelle niveau fra Nordsøen.

Den indsats kræver kompetence og innovation, og den er der rigtig mange danske virksomheder, som kan levere.

For at styrke dialogen og udviklingssamarbejder mellem de nordamerikanske udviklere og de danske leverandører er Energy Innovation Cluster i gang med at styrke kontakter og indgå samarbejder med relevante klyngeaktører og universiteter.

”Vi har indgået en aftale med University of Delaware og ser på en mulig samarbejdsaftale mellem dem og flere danske universiteter, og vi har flere andre internationale partnerskaber på vej”, siger CEO Glenda Napier, Energy Innovation Cluster:

”Der er endnu ikke en etableret klyngeorganisation i stil med Energy Innovation Cluster på offshore vind på den amerikanske østkyst. Derfor etablerer vi kontakter bredt for at sikre vores medlemmer adgang til et netværk af relevante innovationspartnere og organisationer på den amerikanske østkyst”, siger hun.

”Der er bestemt gode muligheder for danske virksomheder, universiteter og videninstitutioner på tværs af hele forsyningskæden. Der efterspørges erfaring, kompetence, knowhow og konkrete løsninger, mens man skal bygge denne enorme industri op”, siger Glenda Napier.

Energy Innovation Cluster vil i løbet af efteråret 2019 arrangere en delegationstur til blandt andet University of Delaware på den amerikanske østkyst. Vil du høre mere om dette, eller har du andre spørgsmål til, hvordan Energy Innovation Cluster kan bidrage til udviklingssamarbejder på den amerikanske østkyst, så kontakt Tim Villadsen, Senior Project Manager i Energy Innovation Cluster på 2977 7902 eller tmv@eicluster.dk.

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04