Mød et medlem: ”Vi er dem som er der først, og dem, som bliver længst”!

Mød et medlem: ”Vi er dem som er der først, og dem, som bliver længst”!
22. maj 2018

NorSea Group Denmark har været med fra begyndelsen af det danske offshoreeventyr og vil sikre fortsat konsolidering gennem synergi og innovation.

Hvad betyder alder, når man er frisk som en havørn Intet, fortæller Jesper Høj-Hansen, der fra 2018 og frem er administrerende direktør i NorSea Group Denmark.

Virksomheden blev grundlagt i 1974 under navnet Danbor og blev til NorSea Group Denmark i 2017; tre år efter at norske NorSea Group overtog de danske offshore-specialister med hovedsæde på Esbjerg Havn.

”Vi er bygget på logistikløsninger og baseoperationer til lands, til vands og i luften. Som one-stop-shop til offshoreindustrien er vi Danmarks største – og den position vil vi styrke, blandet ved at zoome ind på digitaliseringen af forretningen”, fortæller Jesper Høj-Hansen.

De senere år har NorSea Group Denmark arbejdet mod en fladere struktur og færre nationale siloer. Et godt eksempel på den proces er det samlede fokus på digital transformation. Det norske moderselskab har etableret datterselskabet NSG Digital, der skal øge den digitale transformation af hele koncernen. I Danmark ses det i praksis med fire mand og 16 skærme på havnen i Esbjerg.

”I vores nye digitale kontrolrum kan vores medarbejdere følge fragten af mange af de tusinde containere, vi varetager for vores kunder. Udover selve logistikken kan vi også måle på behovet for service, brændstofforbruget under fragten og meget andet. Arbejdet med data bliver med andre ord i stigende grad et praktisk beslutningsværktøj i vores forretning”, fortæller han.

House of Offshore Innovation
Et andet tiltag, der skal styrke NorSea Groups forretning, er det nye hovedsæde i Esbjerg, der p.t. ombygges for cirka 35 mio. kroner.  Jesper Høj-Hansen har netop slået de første murbrokker af det gamle domicil i forbindelse med renoveringen.  

”House of Offshore Innovation skal både huse NorSea Groups egne medarbejdere, men vi ser også frem til at byde lejere som Offshoreenergy.dk og start-up-virksomheder indenfor offshore innovation velkomne. Vores mål er at skabe et innovationshus, hvor vi som virksomhed – sammen med de nye lejere – skaber synergi og en gensidig spillover-effekt til gavn for forretningen, fortæller Jesper Høj-Hansen og fortsætter:

”Pladserne er efterspurgte, og mange vil gerne være en del af det her. Det er en stor investering, der giver god mening for os. ”Vi er dem som er der først, og dem, som bliver længst”. Hvis vi skal tro på det udtryk, så skal vi også gøre noget aktivt. Og det gør vi nu”, slutter han.

House of Offshore Innovation får i alt 400 arbejdspladser, hvoraf NorSea Group selv sætter sig på 100. Blandt de første beboere er Offshoreenergy.dk.

 

Fakta:

  • NorSea Group Denmark blev grundlagt i 1974 under navnet Danbor. I 2014 blev virksomheden overtaget af norske NorSea Group, der leverer løsninger indenfor logistik og baseoperationer til offshoreindustrien.
  • Virksomheden har hovedsæde i Esbjerg, hvor NorSea Group beskæftiger 160 medarbejdere.
  • Læs mere på www.norseagroup.dk

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04