Kæmpe fundamenter på vej til Kriegers Flak

Udsejling fra Oostende i Belgien. Foto: Jan De Nul Group
18. januar 2018

Blue Water er havneagenter og leverer en række øvrige serviceydelser i forbindelse med transporten af fundamenter til Kriegers Flak havmølleparken

I januar forlod to fundamenter (35 og 40 meter høje) til Krigers Flaks offshore transformeranlæg den belgiske by Oostende med kurs mod Køge. Fundamenterne blev støbt direkte på semi-submersible- prammen ”Boabarge 37”. I Køge afventer fundamenterne ankomsten af heavy-lift-fartøjet ”Rambiz” og en vejrmæssigt stille periode, så float-on-operationen og installationen på Kriegers Flak kan udføres.

De to fundamenter, som vejer henholdsvis 8.000 og 10.000 tons, vil akkumulere elektricitet fra de 72 turbiner. Elektriciteten distribueres til Danmark og Tyskland og vil forsyne cirka 600.000 husstande.

Prammen vil blive bugseret ind i Køge Havn af slæbebåden ”Zeus of Finland” og en assisterende slæbebåd. Bugseringen koordineres af to piloter med lokalt kendskab.

”Vi er stolte over at være udnævnt til agenter for Jan De Nul Group til Kriegers Flak-projektet, og vi ser frem til at modtage de to fundamenter i Køge. Det bliver et imponerende syn, og det skal blive et samtaleemne i byen”, siger Nicolai Keller fra Blue Waters agencyafdeling i København, som står for projektet.

Udover at koordinere havneanløbet vil Blue Water assistere med ad-hoc ydelser under fartøjets ophold i Køge.

Kriegers Flak havvindmølleparken er ejet af Vattenfall og består af 72 Siemens Gamesa 8 MW vindmøller. Det forventes, at vindmølleparken står færdig i 2022.

 

Billede:

Udsejling fra Oostende i Belgien. Foto: Jan De Nul Group

 

Yderligere information:

Klaus Odby, Assistant Manager Port Agency, Phone: +45 5129 9795

Jan Hjortlund Hansen, Head of Marketing, Phone: +45 2999 9637

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04