En hel stribe CRIF'er på vej!

En hel stribe CRIF'er på vej!
30. august 2018

Virksomhederne i den danske offshoreindustri har i den grad fået smag for at løse deres største udfordringer gennem konkrete samarbejdsprojekter med fokus på innovation.

Offshoreenergy.dk’s CRIF-model, som sikrer industriens konkurrencekraft gennem nye teknologiske løsninger, der reducerer omkostningerne forbundet med offshore energiproduktion, har bevågenhed fra både industrien og fundinggivere.

Det har medført, at en hel stribe af nye innovationsprojekter nu iværksættes med udgangspunkt i Offshoreenergy.dk’s projektmodel, CRIF-modellen.

Innovation for 60 mio. kr.
Offshoreenergy.dk har i samarbejde med vores medlemmer sikret funding til at iværksætte seks nye CRIF-projekter med et samlet budget til ny innovation på knap 60 mio. kroner. Det er bestyrelsen for Offshoreenergy.dk, der netop har godkendt igangsættelsen af de nye projekter. Bestyrelsen består af repræsentanter for den danske offshoreindustri – blandt andet TOTAL E&P Danmark og Siemens Gamesa. Disse udgør sammen med andre medlemmer af Offshoreenergy.dk kernen i de nye innovationsprojekter.

”Interessen for at være en aktiv del i innovationsprojekter viser, at der er stor tiltro til vores CRIF-model som en effektiv måde at samarbejde om at løse branchens konkrete udfordringer. Samtidig viser bredden i vores projektportefølje, at der arbejdes med mange nye vinkler i industrien”, siger Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk.

De seks projekter er – i kort form – beskrevet her:

  • Marine Growth skal fjerne begroninger på strukturer til havs.
  • Co-Worn skal udvikle test og dokumentation af overvågning til hindring af kortslutning.
  • Offshore X-reality Training skal udnytte virtual reality til at udvikle nye træningskoncepter.
  • Offshore Package Delivery Drones skal udvikle et dronesystem til leverancer offshore.
  • Scavop skal optimere brugen af scavengers ved olie- og gasproduktionen.
  • DecomTools: Smartere dekommissionering af udtjente havmøllekomponenter

Læs mere om Offshoreenergy.dk’s arbejde med CRIF-projekter

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04