"Det er i fællesskab, vi kan skabe energiplatforme til fremtiden!"

"Det er i fællesskab, vi kan skabe  energiplatforme til fremtiden!"
23. oktober 2018

6 spørgsmål til Jens Festervoll, Equinor’s projektansvarlige  for Techstar Energy

Hvad er Equinor's innovationsudfordring?
"Equinor har været et førende innovationsselskab siden sin etablering i 1972 og har benyttet tekniske løsninger til at besvare de voksende udfordringer, som virksomheden og industrien står over for. Men vi ved, at innovationsgraden er stigende, og at disruption også påvirker markedet for energiproduktion. Det kræver, at vi udvikler os i samme takt".

Hvad er værdien af ​​at have innovative virksomheder tæt på?
"R&D-innovation skal være tæt på virksomheden for at forstå de udfordringer, der skal løses, for at gøre virksomheden konkurrencedygtig. Det lykkedes os godt; særligt for innovation på det tekniske område. Når vi tænker innovation ind i den måde, vi arbejder på, og når vi fokuserer særligt på digitalisering og nye arbejdsmetoder, er der potentiale for udvikling i organisationen".

Hvordan er startups og SMV’er et bidrage til den proces?
"Equinor har i dag ca. 10.000 leverandører, små og store. Disse er meget vigtige for os. En masse innovation finder sted blandt mindre virksomheder som start-up’s og små og mellemstore virksomheder, hvor ændringer slår tidligere igennem. Det er vigtigt for os at være tæt på disse virksomheder for at lære, hvordan de reagerer på branchens udfordringer og udvikler og integrerer bæredygtige løsninger".

Hvordan sikrer store virksomheder sin innovation gennem mindre virksomheder?
"Vi har en stor værktøjskasse i vores organisation, som vi aktivt bruger til at udvikle os. R&D-projekter, projektfinansiering, mentorordninger, venturing og acceleratorprogrammer som Techstar Energy er eksempler på programmer og initiativer, vi bruger til at bevæge sig i takt med markedet".

Hvad forventer du at komme ud af programmet?
"Vi ønsker at komme i kontakt med verdensledende teknologi- og energiselskaber med løsninger på industriens udfordringer. Det er i fællesskab, vi kan skabe energiplatforme til fremtiden. Derudover mener vi, at programmet er med til at styrke vores virksomhedskultur, fordi vores egne medarbejdere udsættes for et eksternt perspektiv og kulturel udveksling gennem de ti internationale virksomheder, der deltager i acceleratorprogrammet".

Hvordan blev SafeEx valgt som noget særligt, og hvad bidrager de med?
"Techstars bruger følgende seks udvælgelseskriterier: Team, team, team, markedsstørrelse, placering i markedet og produkt, når man vælger virksomheder til acceleratorprogrammer. Derefter drøfter partnerne vurderingerne af de enkelte kandidater og fremsætter ønsker om, hvem der skal vælges. Sammen med Techstars, Kongsberg og McKinsey nåede vi frem til, at SafeExs produkt har et spændende potentiale for energibranchen, og vi ønskede at bidrage til at udvikle denne løsning videre gennem acceleratorprogrammet".

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04