CEO Jens-Christian Møller modtager pris for at fremme dansk eksport

Diplom til Jens-Christian Møller for at fremme dansk eksport
20. juni 2018

CEO i BIC Electric, Jens-Christian Møller, – tidligere Herning-baseret gennem 26 år – har netop modtaget Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje for sin indsats for fremme af dansk eksport og danske værdier i udlandet.

Torsdag 7. juni 2018 var BIC Electric, Ambassaden i Polen, Det Skandinavisk-Polske Handelskammer og det regionale udviklingscenter for investeringer og eksport vært ved en reception på slottet i Szczecin i det nordlige Polen. Her overrakte den danske ambassadør i Polen, Ole Egberg Mikkelsen, Jens-Christian Møller Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje på vegne af Eksportforeningen og hoffet.

Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje er blevet uddelt siden 1982. Den gives til virksomheder eller personer, der har gjort en særlig indsats for at promovere danske produkter og serviceydelser i udlandet.

Samarbejde booster eksport
Som underleverandør af ydelser inden for installation og idriftsættelse har den polske virksomhed BIC Electric hjulpet en række danske virksomheder til at eksportere deres produkter inden for blandt andet maskinindustri og vindenergi til verdensmarkedet, og flere danske virksomheder har støttet indstillingen af BIC Electric til eksportprisen.

En af de danske støtter er direktør for Resolux, Ole Teglgaard. Sammen deltager de to virksomheder i øjeblikket i at levere de TP’er, der forbinder fundamenterne med vindmølletårnene på den kommende britiske offshore vindmøllepark, Hornsea Project One.

– Takket være samarbejdet med BIC har vi udviklet os fra at være en leverandør af elektriske komponenter til vindmølleindustrien til i dag at kunne levere nøglefærdige elektriske løsninger, der inkluderer udstyr, installation, design og idriftsættelse til den globale vindmølleindustri på alle kontinenter. Det har boostet Resolux’ omsætning på sådanne projekter anseligt, samtidig med at produktet til slutkunden bliver billigere og bedre, siger direktør for Resolux, Ole Teglgaard.

Også hos Dan-Web Machinery, der fremstiller produktionsanlæg i papirindustrien, har man oplevet, at samarbejdet med BIC Electric har forbedret virksomhedens konkurrenceevne på eksportmarkederne. De to virksomheder samarbejder i øjeblikket på Dan-Web Machinerys hidtil største projekt i Arkansas, USA, der har en installationstid på to år.

– Vi har det seneste år oplevet udfordringer og tidstab i USA, som især Jens-Christian Møller har bidraget til at løse gennem sine juridiske kontakter i landet. Var det ikke blevet løst, kunne vi være endt i en kritisk situation i forhold til færdiggørelsen af det samlede projekt, siger Dan-Web Machinerys direktør, Kurt Sørensen.

Åbne grænser er en fordel
Modtageren af den royale eksportpris håber selv, at prisen kan være med til at sætte fokus på de fordele og muligheder, som det indre marked og åbne grænser giver dansk eksport.

– Ideen om åbne grænser er kommet mere under pres den seneste tid, men jeg håber, at en dansk eksportpris til en virksomhed som vores kan hjælpe til at minde os alle sammen om, at internationalt samarbejde mellem virksomheder skaber værdi både i og uden for Danmark, siger Jens-Christian Møller. 

BIC Electric er underleverandør af ydelser inden for elektrisk og mekanisk installation og idriftsættelse i sektorer som industri, byggeri, olie/gas og vindenergi. Virksomheden har over 200 ansatte, hvoraf hovedparten er teknikere og ingeniører med videregående uddannelser. Virksomheden har specialiseret sig i at følge sine kunder over hele verden med teams af teknikere, der lever op til de lokale standarder og certificeringer og udfører arbejdet på lokale løn- og arbejdsvilkår.

Om prisen
Prisen uddeles til virksomheder eller personer, der har gjort en ekstraordinær indsats for danske produkter og services i udlandet. Jens-Chr. Møller er den første dansker med virksomhed i Polen, der modtager denne pris.

Læs mere om prisen

Se fotos fra prisoverrækkelsen

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04