Blade Mover Tip Clamp sikrer løft af vingen fra vilkårlig vinkel

Blade Mover Tip Clamp sikrer løft af vingen fra vilkårlig vinkel
30. januar 2019

Siemens Gamesa Renewable Energy har indført nye Tip Support Blade Storage enheder, som de placerer vingerne i. Blaaholm fik derfor i efteråret opgaven med at designe og udvikle en prototype af en ny B75 Blade Mover Tip Clamp. 

I januar blev FAT testen af Tip Clampen gennemført på Esbjerg Havn og godkendt af SGRE, og allerede dagen efter ankom Tip Clampen til SGRE i Hull, UK. I Hull stod Blaaholms servicetekniker team Anders Rømer og Kenneth Damkjær klar til at gennemføre træningen af operatørerne. Tip Clampen kunne derfor hurtigt komme i drift og løfte de vinger der står i de nye Storage enheder på sitet i Hull.

Projektleder Lasse Vagtborg Nielsen har designet og udviklet prototypen, som fikserer vingerne til Blade Mover under transporten af vingerne. Tip Clampen monteres på Blade Mover. Tip Clampen skal løfte vingen op over Storage enheden, således at denne kan transporteres væk med en truck og transporten af vingen kan begynde.

En kravspecifikation var at Blade Mover skal kunne tilgå Storage enheden fra vilkårlig vinkel, da vingerne oftest er opmagasineret meget tæt. Samtidigt skulle Clampens arme kunne foldes helt ned, så Clampen kan komme helt ind under vingen.  Løsningen blev en konstruktion med en kombineret hydraulik og spindel drev. Løsningen sikrer lav Tip Clamp og løft af vingen fra vilkårlig vinkel.     

Det tager kun få minutter at fastgøre Tip Clampen til vingen, og få sekunder at løfte vingen fri fra Storage enheden, så det sikres at transporten kan foregå effektivt og sikkert.

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04