”Jeg møder otte mentorer om dagen!”

”Jeg møder otte mentorer om dagen!”
23. oktober 2018
Techstars Energy Accelerator-holdet samlet i Oslo. De danske deltagere fra SafeEx er repræsenteret ved Henrik Andersen (nummer to fra højre bagest). Ole Jørgen Bratland/Equinor

Offshoreindustriens største aktører jagter forbedringer og besparelser gennem digitalisering.  Nordjyske SafeEx, som i 2016 deltog i det danske acceleratorprogram Scale-Up Denmark Center for Offshore Industry, har med en unik tilgang til innovative inspektioner fået adgang til et eksklussivt acceleratorforløb med Equinor.

Equinor er blandt energiindustriens giganter med over 20.000 medarbejdere og placeret i top 100 på Forbes 2018-liste over mest værdifulde selskaber. McKinsey & Company er blandt verdens fem største managementkonsulentfirmaer, og Kongsberg-gruppen leverer globale high-tech systemløsninger fra kontorer i 25 lande.

SafeEx fra Nørresundby er et ApS i en noget anden kaliber, men ikke desto mindre er nordjyderne netop nu blandt de ti virksomheder, som er optaget i Techstars Energy Accelerator; Techstars første nordiske accelerator, som Equinor, McKinsey og Kongsberg står bag.

Det var SafeEx’ model for digitale inspektioner, der blev vejen ind i Techstar-forløbet. Den danske virksomhed, som i 2017 var med i det danske acceleratorprogram Scale-Up Denmark Center for Offshore Industry, deltog på konference ved Offshoreenergy’s samarbejdspartner, klyngen SubSeaValley, hvor SafeEx’ direktør Henrik Andersen faldt i snak med en af gæsterne.

”Vi talte om digitalisering, og efter et par minutter sagde han: ’Jeg kender lige én, du skal møde’. Og så hentede han Al Cook, Executive Vice President i Equinor”, siger Henrik Andersen.

13 intense uger
Equinor opfordrede SafeEx til at søge ind i Techstar Energy Accelerator. Efter en screeningsproces, hvor 600 ansøgervirksomheder blev til 100; de 100 blev til 60 og 40, inden SafeEx sammen med 19 andre virksomheder fik mulighed for at præsentere sig for udvælgelsespanelet.

Interviewet gik godt; SafeEx blev udvalgt som den eneste danske deltager sammen med ni andre virksomheder – en norsk, en spansk, en engelsk, to canadiske og fire fra USA.

Mødet med Al Cook blev derved det første af en lang række af møder mellem SafeEx og industriens topfolk.

”Techstar Energy Accelerator er adgangen til en endeløs strøm af spændende folk. I løbet af de 13 uger, forløbet varer, har jeg adgang til 120 mentorer, som alle er her frivilligt for at høre, hvad vi 10 deltagere har at byde på. Jeg kan møde otte mentorer om dagen! Og det er folk, som er blandt de bedste på hver deres felt – investorer, teknikere, specialister i iværksætteri, eksempelvis. Alle vil udvikle, bidrage, sparre, komme med nye ideer. Jeg har fået seks nye ideer alene i dag”, siger Henrik Andersen.

Store ambitioner
SafeEx har derfor taget konsekvensen af at blive udvalgt til forløbet og har installeret Henrik Andersen permanent i Norge i samtlige 13 uger, mens meddirektør René Larsen passer forretningen hjemme.

”Jeg har adgang til et netværk og ekspertise på et niveau, man ikke kan betale sig fra. Det skal vi have det maksimale ud af”, siger Henrik Andersen.

Netværket tæller udover Equinor, McKinsey og Kongsberg mang andre virksomheder, som søger inspiration og innovation ved at knytte start-ups tættere til sig gennem acceleratorforløbet.

”Vi kan takke Offshoreenergy.dk for, at vi kom med på messen i Norge. Vi havde ikke selv prioriteret den, men gennem klyngesamarbejdet vidste Offshoreenergy.dk, at der var muligheder i det for os. Det holdt stik! Vi havde aldrig selv fået fødderne indenfor ved Equinor og Kongsberg, og i dag kan vi have en realistisk ambition om at samarbejde med mindst to globale olieselskaber i 2020", siger Henrik Andersen.

FAKTA:
Techstars Energy Accelerator har til formål at finde innovative løsninger til fire områder inden for energisektoren: Olie/gas, nye forretningsmodeller, vedvarende energi og digitalisering. SafeEx var i 2016 med i det danske acceleratorprogram Scale-Up Denmark Center for Offshore Industry, som Offshoreenergy.dk er konsortiepartner i. Der er deadline for ansøgninger til næste runde af Scale-Up den 5. november.

”Vi kan takke Offshoreenergy.dk for, at vi kom med på messen i Norge. Vi havde aldrig selv fået fødderne indenfor ved Equinor og Kongsberg”
Henrik Andersen, SafeEx.

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04